Šachový turnaj vo vlaku vyhral veľmajster Martin Petr

17.10.2012 Celý región

Praha 17. októbra (TASR) - Víťazom 2. ročníka netradičného turnaja Šachový vlak 2012 sa suverénnym spôsobom stal český veľmajster Martin Petr, ktorý vyhral všetkých trinásť partií. Druhé miesto so ziskom 10,5 bodu obsadil Nemec Jan-Dietrich Wendt, tretí skončil jediný slovenský zástupca v štartovom poli Ján Plachetka (9,5 b.).

Vagóny sa premenili v šachové sály, v ktorých celkovo 46 účastníkov súperilo medzi sebou v rapid šachu. Podujatie odštartovalo minulý piatok na pražskom Hlavnom nádraží, postupne zavítalo do Nemecka (Drážďany), Poľska (Vroclav), na Slovensko (Piešťany) a do Rakúska (Viedeň). Vlak svoju päťdňovú púť ukončil v utorok v začiatočnej destinácii na pražskej stanici. Víťaz podujatia zinkasoval prémiu 25.000 Kč a trofej v podobe sklenenej lokomotívy.

Ján Plachetka pomimo turnaja Šachový vlak stihol odohrať charitatívnu simultánku, ktorej výťažok vo výške 565 eur putoval na pomoc trojročnej pacientke trpiacej detskou mozgovou obrnou. Simultánku s časovou kontrolou (60 minút pre veľmajstra a 30 minút pre súperov) odohral Plachetka v piešťanskom Hoteli Sorea Sĺňava a vyhral presvedčivo 10:1. Cennú výhru nad prvým slovenským veľmajstrom si pripísal advokát Jiří Navrátil.

Výsledky:

1. Martin Petr (ČR) 13,0
2. Jan-Dietrich Wendt (Nem.) 10,5
3. Ján PLACHETKA (SR) 9,5
4. Paul Mac Intyre (USA) 8,5
5. Sven Römling (Nem.) 8,5
 

Vyberte región